Ugyanolyan méretű szőnyeg, mégis más az ár. Miért?

Dátum:

Elkészültél a felújítással, megvannak az új bútorok és már azt is tudod milyen méretű és formájú szőnyeget keresel otthonodba? Ha utóbbira NEM a válasz, akkor itt olvashatsz arról, hogy szőnyegválasztásnál mire érdemes mindenképpen odafigyelni. Reméljük, hogy a Repülőszőnyeg tanácsai megkönnyítik számodra a szőnyegvásárlás nehézségeit! Ha azonban tisztában vagy a paraméterekkel, és már csak arra keresed a választ, hogy mi az oka az árkülönbségeknek, segítünk kibogozni a szálakat!

1. Gyártási technológia

A Repülőszőnyeg oldalán található termékek árbeli különbsége először is abban rejlik, hogy a gyártás kézzel vagy géppel történik-e. Kézi technikával készülhet szőtt, hurkolt vagy csomózott szőnyeg. Míg a gépi szőnyegek gyártási módjuk alapján lehetnek szőtt és nem szőtt szőnyegek.

2. Anyag minősége

Másik fontos tényező az alapanyag minősége. A Repülőszőnyeg kínálatában viszkóz, polipropilén heatset, poliészter, pamut és gyapjú anyagok fordulnak elő. Haladjunk szépen sorban!

Gyapjú szőnyeg

Gyapjú: Állati eredetű, természetes alapanyag. Kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik, hogy hangszigetelő, hőtartó és tűzálló. A vízcseppek más anyagokkal ellentétben, lassan szívódnak fel. Nem gyűrődik, kellemes komfortérzetet nyújt, és a legfontosabb, hogy a legstrapabíróbb szőnyegek ebből az anyagból készülnek. A gyapjúból készült termékek magas minőségüknek köszönhetően a drágább kategóriába tartoznak. Nappaliba és hálószobába egyaránt ajánljuk.

Pamut szőnyeg

Pamut: Növényi eredetű, természetes szálú alapanyag. Pénztárcabarát, könnyen tisztítható, puha tapintású, remek nedvszívó képességű szőnyegek készülnek belőle, melyeket otthonunk bármelyik helyiségében elhelyezhetünk.

 

 

Viszkóz anyagú szőnyeg

Viszkóz: Mesterséges szálú, természetes eredetű alapanyag. A viszkózból készült termékekre jellemző, hogy selymes tapintásúak, vékony szálúak, fényes felületűek, könnyűek, s megfizethető áron biztosítják a kényelmet otthonunkban. A viszkóz nagyon érzékeny a nedvességre, ezért konyhába, fürdőszobába és WC-be nem ajánljuk az ilyen típusú szőnyeget!

 

Szintetikus alapanyagú szőnyeg

Polipropilén, poliészter: Mesterséges szálú, szintetikus alapú anyagok. A polipropilén és poliészter anyagból készült szőnyegek könnyen karbantarthatók, bírják a nagyobb igénybevételt és kedvezőbb áron kaphatóak, mint a természetes alapanyagú termékek. Konyhába, nappaliba ideális választás, hiszen nagyobb igénybevételt is kibírnak.

 

3. Anyag mennyisége

Utolsó szempont a gyártás során felhasznált, különféle alapanyagok mennyiségbeli különbsége. Ugyanis teljesen más tapintású egy kevert anyagú, azaz 50 % poliészter és 50 % polipropilén heatset anyagból készített szőnyeg, mint egy 100% gyapjúból előállított termék.

Egy szőnyeg ára tehát számos tényezőtől függ. A Repülőszőnyeg széles termékkínálatában azonban mindenki megtalálhatja az ízléséhez és a pénztárcájához leginkább illő terméket.

Mérd fel a szükségleteidet és válaszd ki a legjobbat otthonodba!

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Sikeresen zárult a China Brand Fair 2024 Budapesten

Az immár 7. alkalommal, 2024. június 13-15. között megrendezett...

Sport szelet történelem

Az első Sport szeletet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion...

Szerszámkiadó automaták a FémAlk Zrt.-nél

Az nem kérdés, hogy a hazai forgácsoló cégek bevezetnek-e...

Különleges állatkerti élmény felavatására került sor a Nyíregyházi Állatparkban!

Megnyílt a Jégvilág, a sarkkörök és a hideg égövek...
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.