Milyen szőnyeget válasszunk otthonunkba?

0
162

A szőnyegek melegséget varázsolnak az otthonokba, színt és stílust adnak a tereknek és a bútorzattal együtt összhangot teremtenek a helyiségekben. Nélkülük egészen ridegnek érződik a szoba hangulata.

A Repülőszőnyeg weboldalán sokféle szőnyeg között válogathatunk. A legfontosabb, hogy funkcióját és stílusát illetően harmonizáljon az adott helyiséggel. A megfelelő darab kiválasztása alapos tervezést igényel, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni. Vegyük végig őket!

Helyiség

A szőnyegválasztás első és legfontosabb kérdése az, hogy hol szeretnénk elhelyezni a kiválasztott terméket. Nappaliban, előszobában, konyhában vagy esetleg a gyerekszobában?

Mivel a lakásunk legforgalmasabb helyiségei közé soroljuk a nappalit és a konyhát, ide érdemes időtálló, könnyen tisztítható terméket választani. Csak úgy, mint a gyerekszobába. Ugyanakkor itt az órákig tartó játékok miatt, fontos szempont a kényelem is! Ezért ebben a szobában a legjobb kompromisszum az, ha olyan szőnyeget választunk, amelyik egyszerre puha és strapabíró. A hálószobákban különösen fontos a melegség érzése, ezért ezen helyiségek elengedhetetlen része egy jól megválasztott, kellemes tapintású, süppedős szőnyeg. Előszobában szintén jól mutatnak a szőnyegek. Itt azokon a termékeken van a hangsúly, amelyeket a legkönnyebb tisztán tartani, hiszen ez az a helyiség, ahova először lépünk be cipőinkkel a lakásba.

A szőnyeg mérete

Már megvan a fejedben az elképzelés? Vásárlás előtt érdemes lemérni mennyi hely áll a rendelkezésedre! Szerencsére a Repülőszőnyeg számtalan formában és méretben kínál minőségi szőnyegeket, így a tökéletes darab megvásárlását illetően, még egy lépéssel előrébb leszel, ha megvannak a szoba paraméterei.

Enteriőr

Classic Elegant, Trendy Lines vagy éppen Pure Retro? Milyen stílust rejt az enteriőr?

Mivel alapszabály, hogy először vesszük meg a bútort, aztán a szőnyeget, így a stílus már a bútorzat megvásárlásával kezd kialakulni az adott helyiségben. Ehhez igazodva pedig könnyebb eldönteni, hogy a szőnyeg visszafogott, természetes hatású vagy inkább merész legyen.

A stílus magába foglalja a színeket és a mintákat is, amelyekre szintén érdemes nagy figyelmet fordítani! Nem mindegy, hogy egy szőnyeg csak hozzáad a szoba hangulatához, vagy alapvetően meghatározó annak szerepe a helyiségben. A Repülőszőnyeg termékkínálatában különböző geometriai formákkal és egyedi vonalvezetéssel ellátott szőnyegekből választhatjuk ki a megfelelő darabot. Tehát a kérdés az, hogy különleges mintázatú termékkel színesítenénk az egyszerű bútorokkal berendezett szobát, vagy a túldíszített bútorainkhoz inkább egyszínű szőnyeget választanánk?

Anyaga

A következő eldöntendő kérdés összefüggésben áll a termék felhasználásának helyével, hiszen a gyakran használt helyiségekbe inkább a szintetikus anyagokból készült szőnyegeket ajánljuk. Miért? Mert tisztán tartásuk egyszerű. Szintetikus anyag például a polipropilén, a poliészter vagy a poliamid.

A természetes alapanyagú szőnyegek környezetbarátabbak, magasabb komfortérzetet biztosítanak, ám kevésbé taszítják a szennyeződést. Természetes anyagnak számít a gyapjú, a szizál, a tengerifű és a kókusz. A viszkóz is természetes alapú, csak ezt mesterségesen állítják elő.

Szőnyegválasztásnál tehát érdemes végiggondolni az imént felsorolt szempontokat. Tervezzünk előre és mérlegeljünk, hogy melyik termék fog leginkább illeszkedni lakásunkhoz, hiszen mindenki arra törekszik, hogy otthonát igazán harmonikussá és barátságossá varázsolja.

Ha további kérdésed merülne fel, szakértői segítséget bármikor kérhetsz a Repülőszőnyegtől. Elérhetőségünket itt találod.