Különleges állatkerti élmény felavatására került sor a Nyíregyházi Állatparkban!

Dátum:

Megnyílt a Jégvilág, a sarkkörök és a hideg égövek világát idéző állatbemutató. Az Európában is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó különleges épület és a hozzá kapcsolódó 2 hektáros külső kifutórendszer Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajoknak ad teret.

Magyarország történetének legnagyobb vidéki állatkerti beruházása közel 14 milliárd forintból, a Modern Városok Program keretében valósult meg. 2015-ben született meg az ötlet, amelyet a park szakmai gárdája és számos tervezőmérnök együttes munkája tervekké formált. A 3 évvel ezelőtt megkezdődött beruházás az építőknek is kihívást jelentett, hiszen a Jégpalota többszáz négyzetméter felületét speciális üvegtáblák borítják, míg belül van olyan hely, ahol 0°C alatti hőmérsékletet kell tartani és esik a hó egész nap, máshol pedig vetítések adják a virtuális valóságot.

A 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik.

Mamut

Zoológiai szempontból tele van állatritkaságokkal a ház, amelynek fő eleme a jegesmedve tenyészközpont, ahol egyedülálló módon a legnagyobb jegesmedve tér hűtött és a 4 méter mély medencében a víz alatt is láthatják a világ legnagyobb szárazföldi ragadozóját.

Különlegesség, a Magyarországon eddig még nem látott királypingvinek 0°C körüli bemutatóterme, de másik két pingvinfajt a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvint és a meleg égövi Humboldt-pingvint is bemutatják.

Királypingvin

A külső kifutótér elvezet minket Alaszkába és Szibériába, ahol a fehérfejű rétisas és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller sas figyeli a látogatókat hatalmas röpdéjükből. A sarki farkasok kifutórendszerébe üvegbúra vezet, ahol bepillantást nyerhetünk a falka mindennapjaiba, de megjelenik az indián táborban a kanadai őslakosok élete, mint ahogy a Klíma Kamra az inuitok világát modellezi. Láthatjuk az iglukat, vadászó életmódjuk eszközeit, mindeközben érezhetjük a jeges szelet az arcunkon.

Az állatbemutató igazi különlegessége a Száguldó Folyó, ahol fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása visz minket végig az állatok között és az élményt tovább fokozza a vízből kiemelkedő élethű kardszárnyú delfin figurák vagy a hajóút közepén a 10 méteres zuhatag, amin lecsúszhatunk.

A Jégvilág állatbemutatóban lemerülhetünk a jeges tengerek mélyére is VR tengeralattjáró segítségével, de a hatalmas akváriumok bemutatják élőben is a jeges tengerek halainak világát.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Sikeresen zárult a China Brand Fair 2024 Budapesten

Az immár 7. alkalommal, 2024. június 13-15. között megrendezett...

Sport szelet történelem

Az első Sport szeletet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion...

Szerszámkiadó automaták a FémAlk Zrt.-nél

Az nem kérdés, hogy a hazai forgácsoló cégek bevezetnek-e...

MINI Magisz – Az első hivatalos MINI márkakereskedés és szerviz Debrecenben

Cooper, Countryman, Aceman, Cabrio. Mi bennük a közös? Mindegyik...
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.