A gyerekszőnyeg az egyik legfontosabb tárgy egy babaszobában

Dátum:

Egy baba születése rengeteg előkészületet igényel. A szülők számára általában komoly fejtörést jelent, hogy mik azok a kellékek, amiket mindenképp be kell szerezni a trónörökös érkezése előtt. A babaszobát érdemes jóval a születése előtt berendezni, hogy kellemes kis kuckó fogadja őt az első otthon töltött napon, valamint így a szülőknek is több idő jut a babavárás örömteli pillanatainak megélésére.

A szoptatást, a pelenkázást, az alvást és az utazást elősegítő tárgyak mellett érdemes időt fordítani azokra a kellékekre, játékokra is, amelyekkel a növekvő kisbaba figyelmét hosszú távon is le tudjuk kötni. Egy újszülött kisbaba természetesen főként még csak az evéssel és az alvással „foglalkozik”, ám ahogy idősödik, egyre jobban érdekelni kezdi az őt körülvevő környezet felfedezése.

Az első 1000 nap kiemelt jelentőségű a kisbabák fejlődése szempontjából

Ilyenkor szinte elengedhetetlen egy puha babaszőnyeg beszerzése, amelyen a csöppség nyugodtan felfedezőútra indulhat.

A szőnyeg nem csak a baba védelme miatt fontos

Ha túl hamar elfogynak a vízszintes síkban a felfedezni való dolgok a kisbaba számára, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a csecsemő ideje korán megpróbál fölállni és följebb kacsingatva újabb érdekes dolgokat kezd keresni. Ez – azon kívül, hogy esetleg veszéllyel jár, mert magára ránt valamit –, kockázatos lehet, ugyanis előfordulhat, hogy a felfelé nyújtózkodástól a picik csontrendszere, gerince rosszul fejlődik. A fölegyenesedésnek megvan az élettani ideje, és nem szabad siettetni, úgyhogy nem árt, ha a vízszintes síkban elég ingergazdag a környezet, és van mit újra és újra felfedeznie a babának.

A kisbaba mentális fejlődésére is jó hatással lehet

A csecsemők képzelőereje és kreativitása elsősorban játék közben fejlődik. Új hangokkal, látnivalókkal, tárgyakkal és tevékenységekkel kísérleteznek, közben megtanulnak egyszerű problémákat megoldani, elkezdik megérteni saját és más emberek érzéseit. Egy ötletes gyerekszőnyeg így akár a kisbaba mentális fejlődésére is jó hatással lehet.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Sikeresen zárult a China Brand Fair 2024 Budapesten

Az immár 7. alkalommal, 2024. június 13-15. között megrendezett...

Sport szelet történelem

Az első Sport szeletet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion...

Szerszámkiadó automaták a FémAlk Zrt.-nél

Az nem kérdés, hogy a hazai forgácsoló cégek bevezetnek-e...

Különleges állatkerti élmény felavatására került sor a Nyíregyházi Állatparkban!

Megnyílt a Jégvilág, a sarkkörök és a hideg égövek...
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.