A 2022-es év színe: Very Peri

Dátum:

Ismét eljött az évnek azon időszaka, amikor a Pantone bemutatja az év színét. Idén a Very Peri lett a győztes. A kékes-lilás árnyalatot azért tartják különlegesnek, mert ez az első alkalom, hogy egy mesterségesen generált (HEX színkódja: #6667AB) árnyalatot neveztek meg az év színének.

Mit jelent ez a divat és a design számára? Számíthatunk rá, hogy ebben az évben sok Very Peri színt fogunk látni, különösen a tavaszi és nyári kollekciókban. A tervezők valószínűleg hangsúlyos színként fogják használni, semleges vagy más világos színekkel párosítva.

A koronavírus természetesen még továbbra is az életünk része szerte a világon, de ez a kékes-lilás szín már előre vetíti a reményt, hogy nemsokára magunk mögött hagyhatjuk a megpróbáltatásokat. A Pantone szakemberei úgy vélik, hogy a kíváncsiság lehet az, ami átsegítheti az emberiséget ezen a nehéz időszakon. A Very Peri tehát valahol egy szebb jövőt feltételez. Ettől az új jövőtől viszont, ha tetszik, ha nem elidegeníthetetlen a digitális világ növekvő hatása, és a Very Peri erre a jelenségre is reagál.

A természet színeitől elrugaszkodott digitális világot idéző színről van szó. A kéknek és a pirosnak olyan összeolvadása, ami reagál a dinamikus globális átalakulásokra. Megalkotói szerint megjelenik benne a kreativitás, a bátorság, a találékonyság, talpraesettség, ugyanakkor nem nélkülözi a magabiztosságot és a kíváncsiságot sem. Aki ezt a színt választja az otthonában az bátor vállalást tesz, ugyanakkor bizonyosan nem mondható majd unalmasnak, vagy átlagosnak az otthona. Bővebben az évek színeiről a Repülőszőnyeg blogjában.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Sikeresen zárult a China Brand Fair 2024 Budapesten

Az immár 7. alkalommal, 2024. június 13-15. között megrendezett...

Sport szelet történelem

Az első Sport szeletet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion...

Szerszámkiadó automaták a FémAlk Zrt.-nél

Az nem kérdés, hogy a hazai forgácsoló cégek bevezetnek-e...

Különleges állatkerti élmény felavatására került sor a Nyíregyházi Állatparkban!

Megnyílt a Jégvilág, a sarkkörök és a hideg égövek...
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.