A hajnövesztésről őszintén

Dátum:

A kattintásvadász „a legjobb, leggyorsabb, leghatékonyabb hajnövesztőszer kerek e világon” cikkek helyett most végre őszintén fogunk beszélni a hajnövesztésről, és az ezt övező hisztériáról. A hajnövesztés örökzöld téma a szépségiparban. Lehet, hogy sokakat ki kell ábrándítanunk, de a legfőbb rendező elv ebben a témában is a fránya genetika. Férfiak és nők egyaránt küzdenek a hajhullással, amelyet a legkülönbözőbb technikákkal próbálnak megállítani. A hajhullásnak rengeteg oka lehet, például egy stresszesebb életszakasz, várandósság, orális fogamzásgátló, hormonterápia, vérszegénység, fehérjehiány, pajzsmirigy alulműködés, stb. A férfias hajhullás például rengeteg embert érint, még a hölgyeket is. Kóros hajhullás esetében természetesen mindenképp tanácsos orvos véleményére támaszkodni.

A hajnövesztés is valahol olyan, mint a foci meg az egészségügy: egy kicsit mindenki hozzá tud szólni, de valójában a többség nem ért hozzá. Igazából nincs is mihez érteni, mert (dobpergés) 2019-ben még mindig nincs olyan orvosi beavatkozást nélkülöző taktika, ami mindenki számára hatékony lenne.

Szintén sokan vannak, akiknek ugyan nem hullik a haja, egyszerűen csak nem akar tovább nőni. Az emberi haj növekedése csupán másfél centi havonta, ami még egy egészséges szervezet esetében sem számít túl gyorsnak. A hosszú haj még mindig a legelterjedtebb és legkedveltebb frizura a hölgyeknél. Mit tehetnek azonban azok, akiket nem áldott meg a sors Rapunzel hajzuhatagával?

Sokan választják kétségbeesésükben a póthajat, azonban valljuk be őszintén, nagyon ritkán látni igényesen felhelyezett póthajat. Arról nem is beszélve, hogy a jó minőségű ellenőrzött póthajért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, és persze a probléma gyökerét messze nem oldottuk meg.

Ne feledkezzünk meg a klasszikus teleshopos barátainkról sem, azaz az oroszlánsörényeket megszégyenítő eredményekkel kecsegtető lézeres fésűk, masszírozógépek és hajnövesztő szerek garmadájáról, amelyeknek nem kevés jóhiszemű ember esett már áldozatul.

Leggyakrabban a házi hajnövesztő praktikákba futhatunk. Ezen belül komplett receptek tárháza sorakozik fel a legmeghökkentőbb alapanyagokból. Alkalmazhatunk például majonézes masszázst, almaecetet, zabkása pakolást, mustármagot, koffeinport, citromot, teafaolajat, zöld teát, aloeverát, tojást, yoghurtot, hagymát, krumplilevet, fahéjat, sört és konyakot is a cél érdekében. Amennyiben egyik sem vált be ne búslakodjunk, inkább főzzünk egy jó paprikás krumplit, és fojtsuk le bánatunkat a fent említett sörrel és/vagy konyakkal.

Az igazság az, hogy a haj növekedését a mechanikus, avagy külsőleg alkalmazott technikák nem fogják nagyban befolyásolni. Vitaminokkal, helyes táplálkozással, stresszmentes élettel és végül, de nem utolsó sorban jó genetikával lehet nyert ügyünk. Azonban tartsuk szem előtt, hogy mindig a legegyszerűbb tanács a leghasznosabb: hagyjuk békén a hajunkat. Ne vasaljuk, ne göndörítsük, ne fessük túl gyakran, ne kenjük össze mindenféle kemikáliával, egyszerűen csak hagyjuk fellélegezni.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Sikeresen zárult a China Brand Fair 2024 Budapesten

Az immár 7. alkalommal, 2024. június 13-15. között megrendezett...

Sport szelet történelem

Az első Sport szeletet 1953. augusztus 20-án, a Népstadion...

Szerszámkiadó automaták a FémAlk Zrt.-nél

Az nem kérdés, hogy a hazai forgácsoló cégek bevezetnek-e...

Különleges állatkerti élmény felavatására került sor a Nyíregyházi Állatparkban!

Megnyílt a Jégvilág, a sarkkörök és a hideg égövek...
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.