Az élelmiszerpazarlás mérséklésére útmutatót készített a Nébih

Dátum:

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nébih Maradék nélkül című programjának négy munkacsoportja.

A hivatal csütörtöki közleménye szerint a vendéglátás, a kereskedelem, az ipar és a civil szektor szereplőinek szóló segédleteket ingyen letölthetik az élelmiszer-vállalkozások.

A közleményben kiemelték, hogy Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.

A Nébih három éve indította el a Maradék nélkül elnevezésű programját, amelynek fókuszában a hazai élelmiszerpazarlás mérséklése áll. A programot az Európai Bizottság is támogatja a LIFE környezetvédelmi alprogramján keresztül.

A közleményben hangsúlyozzák, bár a Magyarországon keletkező élelmiszerhulladékok jelentős hányada a háztartásokban termelődik, ennek ellenére fontos, hogy az élelmiszerlánc minden szereplője részt vegyen az élelmiszerpazarlás mérsékléséért folytatott küzdelemben.

Az élelmiszer-vállalkozások képviselői a kezdetektől részt vettek a program céljainak meghatározásában és megvalósításában, saját gyakorlatias szempontjaik megosztásával is segítve a folyamatot. Az élelmiszeripar és a kereskedelem képviselői mellett a kutatóintézetek, egyetemek képviselői is szerepet vállaltak a munkában – írják a közleményben.

 

Share post:

Subscribe

BMW 1 cégeknek

Popular

More like this
Related

Az új BMW iX – Lendület a léleknek

A BMW új, teljesen elektromos meghajtású SAV zászlóshajója, az...

Sport babakocsi: az aktív szülők tökéletes társa

A sport babakocsik egyre népszerűbbek olyan szülőknél, akik nem...

Luxus kompakt méretben – az új BMW 2 Gran Coupé

A könnyedén kezelhető méret és a prémium minőség ezentúl...

BMW BEV modellek – minőség tisztán

Érdekli az elektromos autózás világa, az általa nyújtott, eddig...